domingo, 23 de noviembre de 2008

Facebook: un recurs global que cal aprofitar

Des de fa poc menys d'un any, una nova xarxa social ha nascut i s'ha extès entre tots nosaltres: no n'és cap altre que el Facebook.
Aquesta nova eina té l'ús que tenen les seves predecesores: l'intercomunicació dels usuaris. Però aquesta ofereix algunes possibilitats més que les anteriors: la possibilitat de formar grups. Aquests grups s'agrupen segons els gustos, l'ideologia, etc... I és en aquesta aplicació on jo vull incidir. La possibilitat de crear aquests espais en xarxa obre les portes a la difusió de projectes que es realitzen dins l'aula a l'exterior i, a més a més, permet que els usuaris que ho veuen hi puguin donar el seu punt de vista. Analitzem aquest recurs a fons:
1. INFORMACIÓ BÀSICA
Cada grup té un moderador, el qual, curiosament, pot posar-se el títol que vulgui. Quan crees un grup, el programa et demana que el defineixis ( en aquest cas, el grup seria d'ambit educatiu).
2. MEMBRES
El moderador pot convidar a qui vulgui (el professor convida els seus alumnes). Però, a més a més, existeix la possibilitat d'acceptar membres d'altres grups ( els possibles interessats en participar en el projecte).
3. TAULER DE DEBAT
Aquesta eina dona la possibilitat de penjar escrits sobre una temàtica concreta. Els membres del grup hi podran opinar.
4. FOTOS
El grup pot penjar fotografies sobre el seu centre, les seves propostes, etc...
5. VIDEOS
El grup pot penjar filmacions sobre el seu centre, els seus projectes, sobre ells....
Finalment, m'agradaria resaltar que tant el Facebook com d'altres programes del mateix estil permeten acostar l'educació i la tecnologia ''juvenil'' a límits insospitats. Cal que aprofitem aquests valuosisims recursos que se'ns donen i entrar, a poc a poc, en el món dels adolescents.

No hay comentarios: