viernes, 31 de octubre de 2008

SPORE: Un mini univers lúdic a la mà de tothom


El passat 4 d'octubre es va produïr el llençament mundial d'SPORE, un joc que permet a l'usuari controlar el procés evolutiu del seu personatge i, a partir d'aquest, explorar un univers infinit i ple de possibilitats. La particularitat d'aquest joc és que l'usuari ho controla absolutament tot. A més a més, el personatge ha de prendre decisions que afectaran l'evolució d'aquest i tindran consequències a llarg i curt termini. SPORE ha obert la llauna de la nova generació de jocs en linia, que permeten interactuar amb els diferents internautes connectats al momen.


A grans trets, SPORE es resumeix en aquestes linies: L'usuari comença essent un petit microorganisme, les característiques del qual venen dictades per ell. Aquest microorganisme evoluciona en 5 estats: microorganisme, criatura, tribu, civilització i espai. Cada etapa té les seves característiques, les quals són controlades per l'usuari. El personatge comença ocupant una petita part d'un planeta. L'objectiu d'aquest és fer créixer la seva propia civilització, tot i que per fer-ho, pot adoptar diferents rols: combatiu o diplomàtic, depenent de la situació.


L'anàlisis que en faig a nivell educatiu és força bo: aquest joc és un clar exemple de simulador, ja que l'usuari, tal i com he dit abans, és el responsable del procés d'evolució del seu personatge. El jugador s'ha d'implicar alhora de prendre decisions tals com les característiques del seu personatge, la família que funda, el control de la tribu, els pactes i aliançes que firma amb els veïns o la gestió dels conflictes que se succeeixen al llarg de l'aventura.




No hay comentarios: